Αναγνώστες


powered by Agones.gr - Stoixima
betghosts. Από το Blogger.

livescores

powered by Agones.gr (livescore)
Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

PostHeaderIcon ANEΣΗ ΣΤΗ ΣΕΛΛΑ


Το ταξίδι πάνω στη σέλα δεν είναι και ό,τι πιο άνετο, εκτός κι αν το άλογο βηματίζει με το σωστό τρόπο: μια μετάλλαξη που εμφανίστηκε σε άλογα της Βρετανίας και εξαπλώθηκε στην Ευρώπη χάρη στους Βίκινγκ έκανε για τα άλογα ό,τι κάνουν οι αναρτήσεις στα αυτοκίνητα.
Όλα τα άλογα μπορούν σε γενικές γραμμές να εκτελούν τρία ή τέσσερα είδη βηματισμού: το βάδην, τον τροχασμό, τον τριποδισμό και τον καλπασμό.
Υπάρχουν όμως κι άλλα είδη όπως ο «πλαγιοποδισμός» (ambling), στον οποίο το ζώο πατά τα πόδια στο έδαφος σε τέσσερις χρόνους και μειώνει έτσι του κραδασμούς για τον αναβάτη.
Προηγούμενη μελέτη είχε αναγνωρίσει μια μετάλλαξη στο γονίδιο DMRT3 που επηρεάζει τον τρόπο κίνησης των άκρων και χαρίζει την ικανότητα πλαγιοποδισμού σε ορισμένες ράτσες αλόγων, όπως τα άλογα της Ισλανδίας.
Μέχρι σήμερα, όμως, η προέλευση της μετάλλαξης παρέμενε άγνωστη. Την απάντηση δίνει τώρα μελέτη στην έγκριτη επιθεώρηση Current Biology η οποία εξέτασε γενετικό υλικό από τους σκελετούς 90 αλόγων που έζησαν από την Εποχή του Χαλκού μέχρι τον Μεσαίωνα.
Η μετάλλαξη πιθανότατα πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία τον 9ο αιώνα και αργότερα μεταφέρθηκε στην Ισλανδία, έδειξε η ανάλυση. «Τα ευρήματά μας υποδεικνύουν ότι οι Βίκινγκ πρωτοσυνάντησαν αυτά τα άλογα στα βρετανικά νησιά και τα μετέφεραν στην Ισλανδία» αναφέρει η Σάσκια Βούτκε του Ινστιτούτου IZW στο Βερολίνο.
Λόγω της άνεσης που προσέφερε στον αναβάτη αυτή η ιδιαίτερη βάδιση, οι Βίκινγκ φρόντισαν να διαδώσουν το χαρακτηριστικό με επιλεκτικές διασταυρώσεις.
Σήμερα, λοιπόν, πρέπει να είμαστε ευγνώμονες στους σκανδιναβούς κατακτητές για λίγη επιπλέον άνεση πάνω στη σέλα.

Εκτος της ελληνικης ιπποδρομιακης συγκεντρωσης της Τεταρτης,θα εχουμε την ευκαιρια να στοιχηματισουμε και σε κουρσες απο το εξωτερικο.Kenilworth,Deauville και Carlisle(φωτο κατω) τα ιπποδρομια που θα μας απασχολησουν στοιχηματικα,απο τις 13.35 εως τις 21.50.Ολες οι κουρσες επιπεδες...
Βασεις η εξαετης HELEN'S BAY που θα επιστρατευσει την αυξημενη εναντι των αντιπαλων της εμπειρια για να επιβληθει στη 011,o 7ετης εκτομιας MENARDAIS στην 017 οπου ιππευουν αποκλειστικα ερασιτεχνες τζοκευ και o τριετης εκτομιας RYAN THE GIANT που φιλοδοξει να σπασει τη γκινια του και να περασει πρωτος τη γραμμη του τερματισμου στη 020...
Φαντασματα ο τριετης HERNANDO'S PROMISE στη 014,ο εξαετης εκτομιας KING'S RISK στη 015 και η εξαετης ROYAL DUCHESS στη 018...
Μη τηλεοπτικες η 5η,η 6η,η 7η,η 8η και η 9η.Για οσους κλεινουν Σκορ ή Συνθετα θα προτεινουμε στην 5η την τετραετη JINGLE BELLE(1) που δεν ετρεξε ασχημα προσφατα κοντρα σε αρσενικους αντιπαλους,στην 6η αναμενεται να δωσουν μαχη για τα πρωτεια οι PRINCE OF WALES(4),WAITING FOR RAIN(3) και FRIENDLY TIBBS(5),στην 7η η πενταετης AZARENKA(1) θα προσπαθησει να επιστρεψει στα νικηφορα αποτελεσματα,στην 8η αναμεσα στις SMOKEY AFFAIR(1) και ANNELINE(2) θα κριθει η υποθεση νικη,ενω στην 9η ο τετραετης εκτομιας BANDEROS(4) θα επιχειρησει να εξαργυρωσει επιτυχως τη συνεχιζομενη φορμα του...

  • 011   1-6-3-2
  • 012   1-15-11-9
  • 013   2-16-9-1
  • 014   1-3-9-8
  • 015   5-17-4
  • 016   10-1-6
  • 017   2-3-1
  • 018   2-9-12
  • 019   1-9-7
  • 020   11-6-4
.

Blog Archive