Αναγνώστες


powered by Agones.gr - Stoixima
betghosts. Από το Blogger.

livescores

powered by Agones.gr (livescore)
Σάββατο 17 Απριλίου 2021

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΔΙ

Μαρκόπουλο, 15/04/2021 
Η Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων (ΕΠΔΙ), διαβάζοντας την ανακοίνωση/memo του ΟΠΑΠ Α.Ε., που κυκλοφόρησε την Τετάρτη 14/04/2021, στο οποίο ενημέρωνε το κοινό για τα στοιχήματα που παίζονται στα πρακτορεία της διαπίστωσε, με δυσάρεστη έκπληξη, ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στο ιπποδρομιακό στοίχημα, για το οποίο η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ έχει το μονοπώλιο διεξαγωγής του. Σε δεύτερο χρόνο, σήμερα 15/04/2021, δηλ. καθυστερημένα (και ίσως μόνο μετά από διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων πρακτόρων και δημοσιογράφων), και ενδεχομένως σε μια προσπάθεια να "ρίξει στάχτη στα μάτια" όλων, βγήκε μια ξεχωριστή, από το σύνολο των υπολοίπων στοιχημάτων και δραστηριοτήτων της εταιρείας, ανακοίνωση για το ξένο ιπποδρομιακό στοίχημα που θα διεξάγεται στα πρακτορεία της. Το γεγονός και μόνο ότι η ΟΠΑΠ ΑΕ, ακόμα και υπό πίεση από την ιπποδρομιακή κοινότητα, αποφάσισε να διαχωρίσει το ιπποδρομιακό στοίχημα από τις υπόλοιπες δραστηριότητές της, επιδεικνύοντας έτσι, με έμφαση, την αδιαφορία της, μας ανησυχεί έντονα, διότι πλέον αναμφίβολα επιβεβαιώνει την πεποίθηση μας ότι η ιπποδρομιακή και ιπποπαραγωγική δραστηριότητα είναι εντελώς αδιάφορες στην εταιρεία ΟΠΑΠ ΑΕ. 
Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι στην προ ημερών ανακοίνωση/ενημέρωση του κ. Γιαν. Καράς διευθύνοντα σύμβουλου της ΟΠΑΠ ΑΕ (η οποία δημοσιεύτηκε την 01/04/2021), ο κ. Καράς ανέφερε ότι η εταιρεία, λόγω των διαδικτυακών δραστηριοτήτων της, έδειξε αντοχές τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας του covid-19, σημειώνοντας μάλιστα και σεβαστά κέρδη. Ως γνωστό στις διαδικτυακές δραστηριότητες και στοιχήματα της ΟΠΑΠ ΑΕ ΠΟΤΕ (5.5 χρόνια τώρα) δεν έχει συμπεριληφθεί το ελληνικό ιπποδρομιακό στοίχημα Στη συνέχεια της ενημέρωσής του αναφέρθηκε στη νέα επιχειρηματική στρατηγική της εταιρίας και ανέπτυξε αναλυτικά τα άμεσα σχέδια, το πλάνο και τους στόχους της ΟΠΑΠ ΑΕ "με βάση έξι κύριους πυλώνες που αποτυπώνουν τις προτεραιότητες για το μέλλον" και βέβαια σε όλα αυτά, όπως και στο διαδικτυακό στοίχημα, ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται το ιπποδρομιακό στοίχημα, η ιπποδρομιακή δραστηριότητα και η ιπποπαραγωγική δραστηριότητα. 
Τα παραπάνω γεγονότα, σε συνδυασμό με την πλήρη παύση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας όλους αυτούς τους μήνες χωρίς να γίνει καμία προσπάθεια να λειτουργήσουν οι ελληνικές ιπποδρομίες, παρόλο οτι διεξάγονται σε ανοιχτό εξωτερικό χώρο (σε αντίθεση με το δεδομένο ότι σε όλες τις χώρες παγκοσμίως διεξάγονται ιπποδρομίες), σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία/εξαφάνιση των στελεχών της Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ (κάποιοι εκ των οποίων έχουν και θεσμικό ρόλο) δείχνουν την παντελή αδιαφορία της εταιρείας για τις χιλιάδες οικογένειες και τα δεκάδες επαγγέλματα που ζουν από την ιπποδρομιακή/ιπποπαραγωγική δραστηριότητα, για τους εναπομείναντες ιδιοκτήτες/επενδυτές και για τους επαγγελματίες προπονητές και αναβάτες. 
Όλα τα ανωτέρω επιβεβαιώνουν την δημοσίως διατυπωμένη θέση της ΕΠΔΙ ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την ιπποδρομιακή δραστηριότητα παρά μόνο για τη διατήρηση του μονοπωλίου του στοιχηματισμού στη χώρα μας. Η ΕΠΔΙ επίσης έχει δημόσια διατυπώσει την άποψη ότι η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ μεθοδεύει την πλήρης παύση της διεξαγωγής των ιπποδρομιών, εκμεταλλευόμενοι και την παγκόσμια πανδημία που εύχονται να καλύψει τα τραγικά αποτελέσματα της στο χώρο των ιπποδρομιών. 
Συνεχίζοντας, ενημερώνουμε ότι η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ όλο αυτούς τους δύσκολους μήνες ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για την ευζωία των ίππων όπως και για την επιβίωση των επαγγελματιών και των οικογενειών τους. 
Επιπλέον, δεν έχει έρθει σε επαφή με τους επαγγελματίες και επενδυτές έτσι ώστε: 
ι) να ανακοινώσει την αναπτυξιακή στρατηγική και πλάνο της για τις Ελληνικές ιπποδρομίες,
ιι) να ενημερώσει τους φορείς για το σχέδιο που έχουν όσον αφορά τον αριθμό των ιπποδρομιακών συγκεντρώσεων που σκοπεύουν να διεξάγουν ανά μήνα,
ιιι) να ανακοινώσει το ύψος των επάθλων που σκοπεύουν να ορίσουν και το σχέδιο αύξησής των, 
ιν) να ενημερώσει πότε θα συμπεριληφθεί το ιπποδρομιακό στοίχημα στη διαδικτυακή του πλατφόρμα, ν) να ενημερωθεί για το δυναμικό των εναπομεινάντων αλόγων και το πώς καλύτερα θα μπορούσε να οργανωθεί ένα ευέλικτο πρόγραμμα ιπποδρομιών για την καλύτερη απορρόφηση όλων αυτών των λιγοστών ίππων 
νι) να ενημερώσει για το πλάνο της συμμόρφωσής της με τον νόμο που προβλέπει την εφαρμογή της σύμβασης Maggligen/Macolin για την προστασία της ακεραιότητας στον αθλητισμό και στον στοιχηματισμό. Επισημαίνουμε ότι η εφαρμογή της σύμβασης από την κυβέρνηση θα καταστήσει το υφιστάμενο πλαίσιο διοργάνωσης των ιπποδρομιών και του στοιχήματος επί αυτών παράνομο, καθιστώντας αβέβαιη την δυνατότητα συνέχισής της. Εκτός αν αυτή είναι μία επιδίωξη απο τις Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ ως οδός για την απεμπλοκή της απο τις ιπποδρομίες, κτλ... 
Οφείλουμε εδώ να τονίσουμε κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ότι αν επιδίωξη και όνειρο ορισμένων λίγων είναι να ξεκινήσει η δραστηριότητα "όπως-όπως" χωρίς πλάνο, χωρίς ακεραιότητα, χωρίς σαφής στόχους, χωρίς τα απαραίτητα έπαθλα και χωρίς αξιόπιστο μακροπρόθεσμο πρόγραμμα ιπποδρομιών, να το ξανασκεφτούν και να μην ξαναπέσουν (όπως στο παρελθόν) στη παγίδα, στη πλάνη, στο ψέμα και στην κοροϊδία που έχει υποστεί όλος ο χώρος από την Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ. Δηλώνουμε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εγκληματικό και μία λύση καθαρά εφήμερη λίγων μηνών με σκοπό το μοίρασμα ολίγων επάθλων σε λίγα άτομα. Λειτουργώντας η δραστηριότη- τα χωρίς ακεραιότητα, χωρίς πλάνο και συγκεκριμένους στόχους το αποτέλεσμα θα είναι η οριστική μη αναστρέψιμη απαξίωση και παύση της, όπως άλλωστε φαίνεται να επιθυμεί και να επιδιώκει η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ. 
Συνεχίζοντας, δηλώνουμε ότι για την ΕΠΔΙ η ανυπαρξία και αδιαφορία της Ιπποδρομίες Α.Ε./ΟΠΑΠ για την ιπποδρομιακή/ιπποπαραγωγική δραστηριότητα, για τους ήρωες εναπομείναντες ιδιοκτήτες/επενδυτές και τους επαγγελματίες είναι κάτι το αδιανόητο και με αφορμή τις επερχόμενες δημοπρασίες αλόγων (που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το λιγοστό δυναμικό και να εξασφαλίσουν τη συνέχισή τους), απαιτούμε ο επενδυτής στον οποίον παραχωρήθηκε το μονοπώλιο του στοιχήματος για 20 χρόνια, να επενδύσει επιτέλους χρήματα στην ελληνική ιπποδρομιακή δραστηριότητα με συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης. 
Απαιτούμε η πολιτεία να εισάγει ένα θεσμικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει την ακεραιότητα της διοργάνωσης των ιπποδρομιών και τον υγιή ανταγωνισμό, οπως προβλέπεται και από τον νόμο της κύρωσης της σύμβασης Maggligen/Macolin. Στην περίπτωση δε που ο επενδυτής συνεχίζει να θέλει μόνο τα οφέλη του μονοπωλίου του στοιχήματος, χωρίς να θέλει να δεσμευτεί να επενδύσει στην διασφάλιση και ανάπτυξη της ιπποδρομιακής δραστηριότητας, να παρέμβει έτσι ώστε να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τις χιλιάδες οικογένειες που δραστηριοποιούνται από τον Ελληνικό Ιππόδρομο και την ιπποπαραγωγή. 
Τελειώνοντας σημειώνουμε, εκ νέου, την άποψη μας ότι σε αντίθεση με την Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ όλοι οι επαγγελματίες και ιδιοκτήτες έχουν όραμα και τεχνογνωσία και κυρίως γνωρίζουν την προοπτική του χώρου. Προοπτική που θα μπορούσε να επιφέρει τεράστια έσοδα στον διοργανωτή, σε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και στο Δημόσιο. Υπενθυμίζουμε ότι η γεωγραφική θέση της Αττικής και ο καιρός της χώρας μας δημιουργούν συνθήκες που θα μπορούν να καταστήσουν το άθλημα ένα πόλο έλξης διεθνών επενδυτών, δεδομένα που ως ΕΠΔΙ τα έχουμε αναδείξει σε μελέτη σκοπιμότητας για την διοργάνωση των Ελληνικών ιπποδρομιών που έχουμε καταθέση δημόσια από το 2012. Με την παρέμβαση και την συνδρομή της πολιτείας είναι δυνατή η άρση του αδιεξόδου της ιπποδρομιακής δραστηριότητας, η διασφάλιση της και η ανάπτυξη των ιπποδρομιών και της ιπποπαραγωγής. 
Με τιμή, 
Η Ένωση Προπονητών Δρομ Ίππων ΕΠΔΙ) - σωματείο αναγνωρισμένο δια της υπ' αριθμ 3919/73 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών. 
Για το Δ.Σ.: Ιωάννης Μυκονιάτης Πρόεδρος - τηλ. επικοινωνίας: 6940208290 
Αγγελική Αμίτση Γεν. Γραμματέας - τηλ. επικοινωνίας: 6993949787 και email: angieamitsis@yahoo.com
Επιπεδες αναμετρησεις απο το Marseille Borely,το Turffontein,το Thirsk και το Brighton αλλα και μια διαδρομη αμαξιδιων απο την Vincennes(φωτο),το Quinte+ της ημερας,περιλαμβανει το σαββατιατικο ιπποδρομιακο προγραμμα που ξεκινα στις 11.50 και ολοκληρωνεται στις 21.30...
Τροτερς ηλικιας 7 εως 10 ετων καλουνται να διανυσουν 2100μ στη μεγαλη πιστα της Vincennes στη 025.Εκκινηση με autostart.Nα σπασει τη γκινια της και να περασει πρωτη τη γραμμη του τερματισμου θα επιχειρησει η 8ετης DATCHA.Tο εργο της παντως δεν αναμενεται ευκολο κοντρα στους κατα κανονα σταθερους και αξιομαχους ET VOILA DE MUZE και WILD LOVE.H 9ετης CONCHITANA JENILOU θα επιδιωξει να διασκεδασει τις εντυπωσεις για την προσφατη ασχημη εμφανιση της.Η εκπληξη μπορει να προελθει απο τον δεκαετη εκτομια BIG BOSS.Διεγραφη ηδη το Νο10...(15-9-7-4-6)
GroupI για τριετεις και ανω φοραδες στα 1600μ η 026.Μαχη αναμεσα στις τετραετεις SUMMER PUDDING και LADY OF STEEL ειναι πιθανο να παρακολουθησουμε εδω.Καραδοκει σε περιπτωση που οι προαναφερθεισες υστερησουν ή ατυχησουν η συνομηλικη τους WISTERIA WALK.H επισης τετραετης KELPIE συμπληρωνει τις επιλογες μας...(1-4-5-3)
Ελληνικο ενδιαφερον στη 012,συμμετεχει σε μια διαδρομη τετραετων και ανω κλασης 2 στο μιλι στο γκαζον του Marseille Borely o γνωστος μας απο το Μαρκοπουλο εξαετης εκτομιας Χαστοτρικε.Ο Keven Borgel εχει αναθεσει τον εκπροσωπο του Χρηστου Θεοδωρακη στην Mickaelle Michel...
Η ιδια αμαζονα θα ιππευσει στην ιδια πιστα και σε ενα χαντικαπ πενταετων και ανω κλασης 3 στα 2000μ τον πενταετη εκπροσωπο του Σταματη Μολαρη Οβερ Δε Γκανς στη 019 του προγραμματος...
Σε ενα ακομη ιπποδρομιακο κουπονι απουσιαζουν τα θεωρητικα αχαστα αλογα...
Φαντασματα o τετραετης εκτομιας MIXOLOGIST στη 017,η τριετης VERINOVA στη 020 και ο διετης εκτομιας GRAFTONAT στη 032...
  • 011   5-6-8
  • 012   2-1-8
  • 013   6-11-3-1
  • 014   1-3-11-13
  • 015   11-1-2-12
  • 016   11-10-15-5
  • 017   6-8-2-3
  • 018   6-3-2-10
  • 019   1-5-12-6
  • 020   2-9-1-6
  • 021   7-1-5
  • 022   5-7-2-1
  • 023   2-6-5
  • 024   9-3-1-7
  • 025   15-9-7-4-6       Διεγραφη το Νο10
  • 026   1-4-5-3
  • 027   1-2-12
  • 028   1-3-6-8
  • 029   2-7-6-5
  • 030   12-2-3-4
  • 031   5-2-1
  • 032   6-1-8
  • 033   6-3-1                 Διεγραφη το Νο7
  • 034   8-7-10
  • 035   2-1-3
  • 036   4-3-2
  • 037   2-1-4
.

Blog Archive