Αναγνώστες


powered by Agones.gr - Stoixima
betghosts. Από το Blogger.

livescores

powered by Agones.gr (livescore)
Κυριακή 4 Απριλίου 2021

PostHeaderIcon ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΔΙ

Η Ένωση Προπονητών Δρομώνων Ίππων (ΕΠΔΙ) για μία ακόμη φορά επανέρχεται, θέλοντας να
ενημερώσει για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στον ελληνικό ιππόδρομο, δηλ. για την τεράστια απώλεια εσόδων των επενδυτών/ιδιοκτητών, των επαγγελματιών και εργαζομένων, του Ελληνικού Δημοσίου, αλλά και για την θεσμική αταξία που επικρατεί. Κυρίως, όμως, για τα δραματικά δεδομένα, όπως αυτά έχουν πλέον διαμορφωθεί για την ιπποδρομιακή και ιπποπαραγωγική δραστηριότητα και την επιβίωση όλων όσων εξαρτούνται ή/και επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από αυτήν. 

Δυστυχώς οι προσδοκίες όλων των εμπλεκομένων με τις ιπποδρομίες για την ανάπτυξη της ιπποδρομιακής και ιπποπαραγωγικής δραστηριότητας στην Ελλάδα μετά την ιδιωτικοποίηση του ιπποδρόμου το 2015 διαψεύστηκαν. Η ιπποδρομιακή δραστηριότητα, η οποία είναι η μόνη πηγή εσόδων για τις επαγγελματικές τάξεις, είναι στο ναδίρ και κατά συνέπεια οι επαγγελματίες και οι οικογένειές τους οδηγούνται σε απόγνωση και οικονομική εξαθλίωση. 

Οι κύριοι λόγοι για την αρνητική πορεία των ιπποδρομιών θεωρούμε ότι είναι οι εξής δύο: 

1. Η παντελής έλλειψη γνώσης και εμπειρίας της ΟΠΑΠ ΑΕ στην διοργάνωση ιπποδρομιών, οι συνέπειες της οποίας φάνηκαν στη διάρκεια των πέντε πρώτων ετών της σύμβασης. Ο λόγος άλλωστε της συμμετοχής της εταιρείας ΟΠΑΠ Α.Ε. στον αρχικό διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα ήταν, όπως τελικώς ομολογήθηκε από τους ίδιους τους ιθύνοντες, η εξασφάλιση του στοιχηματικού μονοπωλίου κυρίως και καταρχήν, ενώ η ανάπτυξη των ιπποδρομιών αποτέλεσε πεδίο πειραματισμών και τεράστιων αστοχιών, για τις οποίες συχνά προειδοποιήσαμε, αλλά ουδείς μας άκουγε. Απόδειξη αυτού ήταν ότι έλειπε και δεν εκπονήθηκε ποτέ επιχειρηματικό πλάνο και επιχειρησιακό σχέδιο για την ανάπτυξη των ιπποδρομιών. 

2. Η απουσία αρχικού επιχειρηματικού πλάνου (business plan) αλλά και η αδυναμία κατάθεσής του ακόμα και σήμερα, μετά από πέντε+ έτη. Να σημειώσουμε ότι για την δυνατότητα διοργανώσεις ιπποδρομιών απαραίτητες είναι οι επενδύσεις από τρία μέρη (ιδιοκτήτες ίππων, ιπποπαραγωγοί και επαγγελματίες προπονητές), οι οποίες θα πρέπει να σχεδιαστούν και να εκτελεστούν στη βάση του επιχειρηματικού σχεδίου του φορέα διοργάνωσης ιπποδρομιών. Εδώ αξίζει να σας επισημάνουμε ότι οι ιδιοκτήτες και οι επαγγελματίες προπονητές, κατά την περίοδο της ιδιοκτησίας ΟΠΑΠ δηλ 2016-2020, έχουν δαπανήσει και άρα συνεισφέρει ενεργά επενδύοντας στις ελληνικές ιπποδρομίες με το ποσό άνω των 20.000.000 €. 

Σε συνέχεια των ανωτέρω φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι η διαχείριση από τις Ιπποδρομίες Α.Ε. υπήρξε ανεπαρκής, οδηγώντας τη δραστηριότητα σε θνησιγενή επίπεδα, χαμηλότερα ακόμα από εκείνα της περιόδου διοργάνωσης από την κρατική ΟΔΙΕ Α.Ε. Η Ιπποδρομίες Α.Ε. παρήγαγε διαδοχικά αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα, συσσωρεύοντας οικονομικές ζημιές και αντί να καταβάλλει κάθε προσπάθεια επίλυσης των ανωτέρω προβλημάτων, επέλεξε να προσφύγει για ενίσχυση στη πολιτεία, ζητώντας ουσιαστικά την αναθεώρηση της σύμβασης παραχώρησης τόσο σε οικονομικό όσο και σε θεσμικό επίπεδο. 

Αυτό που μας ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ότι φημολογείται ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα επιχειρήσει εκ νέου μία προσπάθεια εκβιασμού της πολιτείας, χρησιμοποιώντας μάλιστα ως δικαιολογία τη συγκυρία της παγκόσμιας πανδημίας. 

Μάλιστα σύμφωνα με τα ίδια τα στελέχη της Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ, είναι ήδη σε επεξεργασία ένα σχέδιο χωροταξικού περιορισμού του χώρου του ιπποδρόμου που έρχεται ως πιστοποίηση της συνειδητής επιλογής του περιορισμού της ιπποδρομιακής δραστηριότητας μέχρι αυτή να αφανιστεί πλήρως!!!! Διαρρέεται επίσης, ότι η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ έχει προσθέσει στις απαιτήσεις της: 

1) την επιχορήγηση των επάθλων από το κράτος, μέσω της παραίτησής του από το ποσοστό του 4% υπέρ του Δημοσίου 

2) την επιχορήγηση των επάθλων από το κράτος, μέσω της ανάληψης του κόστους λειτουργίας της ΦΕΕ 

3) την ανάληψη των πρωτοβουλιών για την οικονομική ενίσχυση της Ελληνικής ιπποπαραγωγής από το κράτος καθώς και του κόστους λειτουργίας των ιπποδρομιακών επαγγελματικών σχολών, ακόμα 

4) την ανάληψη από το κράτος του κόστους της περίθαλψης των ίππων 

5) την ανάληψη από το κράτος της προβολής και της προώθησης των ιπποδρομιών μέσω κρατικού καναλιού 

δηλαδή ουσιαστικά αξιώνει την ανάληψη από την Κυβέρνηση σχεδόν του συνόλου των δαπανών λειτουργίας και προώθησης του ιπποδρομιακού προϊόντος (την εκμετάλλευση του οποίου όμως θα διατηρήσει η Ιπποδρομίες ΑΕ/ ΟΠΑΠ ΑΕ)!!.. χωρίς μάλιστα να αποκαλύπτει και να δεσμεύεται για το τι διαφορετικό θα κάνει τώρα και δεν έκανε επί 5+ χρόνια με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα. Είναι προφανές ότι η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ επιχειρεί να συνεχίσει να έχει την εκμετάλλευση του ιπποδρομιακού προϊόντος με τους ίδιους ιπποδρομιακά απαράδεκτους όρους αλλά αυτήν την φορά με δαπάνες του κράτους!!! 

Στα ανωτέρω συνεχίζουμε να δηλώνουμε την πάγια θέση της ΕΠΔΙ τα τε- λευταία χρόνια: ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένωση των Ελλήνων Προπονητών Δρομώνων Ίππων (ΕΠΔΙ), ακόμα και για την έναρξη τέτοιων συζητήσεων είναι να προβλέπονται απαραίτητα στην όποια νέα σύμβαση σαφείς δεσμευτικοί όροι και στόχοι για την ανάπτυξη της ιπποδρομιακής δραστηριότητας όπως: 

α) συγκεκριμένη αύξηση αριθμού ίππων ανά έτος, 

β) συγκεκριμένο αριθμό υποχρεωτικών ιπποδρομιών ανά έτος, 

γ) συγκεκριμένο ελάχιστο ύψος επάθλων με ετήσιο % αύξησης ανά έτος, 

δ) την στήριξη της Ελληνικής ιπποπαραγωγής, κτλ... 

Επιπλέον θα πρέπει να υπάρξουν σοβαρές ρήτρες τόσο υπέρ των επαγγελματιών και ιδιοκτητών όσο και υπέρ του δημοσίου στην περίπτωση που ο Παραχωρησιούχος (Φορέας Ιπποδρομιών/ΟΠΑΠ) δεν τηρήσει τα συμφωνημένα, όπως πράττει επί του παρόντος, παραβιάζοντας την παρούσα σύμβαση, χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε συνέπεια. 

Απαιτούμε ο επενδυτής στον οποίον παραχωρήθηκε το μονοπώλιο του στοιχήματος για 20 χρόνια να επενδύσει επιτέλους χρήματα στην ελληνική ιπποδρομιακή δραστηριότητα με συγκεκριμένο σχέδιο ανάπτυξης. Σχέδιο το οποίο θα είναι και ο μόνος τρόπος τόσο να διατηρηθούν οι εναπομείναντες ιδιοκτήτες, αλλά κυρίως για να επιστρέψουν εκατοντάδες επενδυτές/ιδιοκτήτες που τα τελευταία χρόνια έχουν εγκαταλείψει την δραστηριότητα λόγω του οικονομικού αδιεξόδου και της προκλητικής έλλειψης ακεραιότητας στην διοργάνωση των ιπποδρομιών. Θα είναι ο μόνος τρόπος αυτοί οι επενδυτές να μπορέσουν να δείξουν εκ νέου εμπιστοσύνη, διότι πρέπει επίσης να επισημάνουμε ότι και αυτοί έχουν υπάρξει τα μεγαλύτερα θύματα τα τελευταία πέντε χρόνια και δύσκολα θα επιθυμούν να επενδύσουν ξανά αόριστα, χωρίς συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις εκ μέρους του φορέα. 

Σημειώνουμε ότι στο θεσμικό επίπεδο, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε θεσμική εκτροπή μέσω του περιβόητου παράνομου και αντισυνταγματικού νόμου Βασιλειάδη (ν.4603/2019), με τον οποίο παραχωρήθηκε στον ΟΠΑΠ Α.Ε. ο έλεγχος της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος, της εποπτεύουσας αρχής των ιπποδρομιών (δηλ. στην ουσία το Ν.Π.Δ.Δ. "παραδόθηκε" σε ιδιωτική εταιρεία και μάλιστα χωρίς πλέον κανένα κρατικό έλεγχο, παρόλο που διεξάγεται αμοιβαίο ιπποδρομιακό στοίχημα και μοιράζονται έπαθλα δηλαδή πλούτος). Ακολούθως με το νόμο 4608/2019 ο Υπουργός Οικονομικών εισήγαγε εκ των υστέρων την προς το ευνοϊκότερο μεταρρύθμιση της αρχικής σύμβασης Παραχώρησης (ν.4338/2015) και ενάντια σε αυτούς τους όρους του Διαγωνισμού που την προέβλεπε. Στην συνέχεια η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης του ιπποδρομιακού στοιχήματος, εγκρίνοντας ακέραια τα αιτήματα του ΟΠΑΠ Α.Ε. και χωρίς καμία απολύ- τως διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, χωρίς καμία υποχρέωση του παραχωρησιούχου για οποιαδήποτε μορφή επένδυσης, αλλά και χωρίς οποιαδήποτε ρήτρα σε περίπτωση απουσίας λήψης μέτρων για την ανάπτυξη των ιπποδρομιών!! 

Δεν είναι τυχαίο που η σύμβαση αυτή προωθήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έλεγχο και απορρίφθηκε με την 1080/2020 απόφαση του VI Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ακολούθως απορρίφθηκαν και οι προσφυγές του ΤΑΙΠΕΔ και της παραχωρησιούχου εταιρείας ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΕΣ Α.Ε με την απόφαση 1638/2020 της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Δηλαδή μετά από το νόμο Βασιλειάδη, ακολούθησε και η προίκα του νόμου Τσακαλώτου, μια πλήρης παραβίαση κάθε έννοιας ανταγωνισμού, όπως και το Ελεγκτικό Συνέδριο άλλωστε σημειώνει στις αποφάσεις του. 

Ως γνωστό, με το νόμο Βασιλειάδη ο ΟΠΑΠ Α.Ε. καθίσταται: 

ι) ο διοργανωτής του στοιχήματος 

ιι) ο διοργανωτής των ιπποδρομιών, του προγράμματος και των εγγραφών 

ιιι) ο απόλυτος υπεύθυνος να διορίζει και να ελέγχει τις επιτροπές ελέγχου

 ιν) ο υπεύθυνος για τον έλεγχο του αντιντόπινγκ 

ν) ο υπεύθυνος για τη σύνταξη και τον έλεγχο του Κώδικα Ιπποδρομιών και των Γενικών Διατάξεων κτλ. .... 

είναι όλα τα ανωτέρω ενώ τα στελέχη του και οι οικογένειές τους είναι παράλληλα τόσο ιδιοκτήτες αλόγων όσο και μέτοχοι της εταιρείας.!!! 

Δηλαδή εδώ διαφαίνεται ξεκάθαρα ότι είναι ο διοργανωτής των ιπποδρομιών, ο ελεγκτής των ιπποδρομιών, ο διοργανωτής του στοιχήματος επί των ιπποδρομιών (που διοργανώνει και ελέγχει) και ο θεωρητικώς ελεγχόμενος... δημιουργώντας έτσι το απόλυτο ασυμβίβαστο, παραβιάζοντας ευθέως και πολλαπλώς την προσφάτως κυρωθείσα από την Βουλή των Ελλήνων με το ν. 4639/2019 (επι υφυπουργίας κ. Αυγενάκη) Διεθνή Σύμβαση για την ακεραιότητα των αθλητικών αγώνων, την αποτροπή της καταδολίευσης του Αθλητικού συναγωνισμού και του στοιχηματισμού επ' αυτού, δηλ. την Σύμβαση Magglingen/Macolin. 

Προκειμένου δε η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ να καταφέρει να εκπληρώσει τις επιδιώξεις της προχώρησε σε ενέργειες που εγκαθίδρυσαν συνθήκες σκληρού αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των επαγγελματιών, πριμοδοτώντας τους συνεργαζόμενους με τα στελέχη του προπονητές και ιδιοκτήτες, καθώς και εξαπολύοντας διώξεις εναντίον όσων διαφωνούσαν με την παραθεσμική διαχείρισης της διοργάνωσής του και ζητούσαν ένα επιχειρηματικό σχέδιο καθώς και την τήρηση των απαραίτητων θεσμικών κανόνων. Καθοδήγησαν δε τους ακόλουθούς τους προπονητές να επιδιώξουν την δημιουργία μιας ψευδοεπίγραφης ένωσης προπονητών (την αποκαλούμενη ΕΝΕΠΔΙ), χωρίς να καταφέρουν να αποκτήσουν νομιμοποίηση από τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, αφού δεν συνέτρεχαν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. 

Παράλληλα, εκτός της κατευθυνόμενης δημιουργίας της ΕΝΕΠΔΙ, επιστράτευσαν επιπλέον και το γνωστό “φερέφωνο”, ανεπίσημο/επίσημο "εκπρόσωπο" της εταιρείας Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ, κ. Περικλή Δημητρίου, (προέδρου της "Ενωφιλ", χωρίς να γνωρίζουμε την νομιμότητα/εγκυρότητα της ένωσής του), στην προσπάθεια επιβολής της εξουσιαστικής βίας που συνεχώς επιδιώκει αλλά και εφαρμόζει η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ, “ζητώντας” από αυτόν να προβαίνει σε μια καθημερινή λασπολογία με την εκτόξευση συνεχόμενων απειλών σε όποιον ζητούσε διαφάνεια και νομιμότητα και γενικά σε όποιον δεν τους ήταν/είναι αρεστός και τολμά να πει αλήθειες. Στους δυο ανωτέρω, αλλά επίσης και στην ΕΙΔΙΕ “ζητήθηκε” να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση, ώστε να δεχθεί μία λύση του τύπου "δώσε τα όλα γιατί χανόμαστε". 

Επιπλέον η "Ιπποδρομίες Α.Ε." με αθέμιτους τρόπους, όπως οι επιλεκτικές κατευθυνόμενες δανειοδοτήσεις, η μη τήρηση της ακεραιότητας στα διαφορετικά στάδια της διοργάνωσης των ιπποδρομιών και η χειραγώγηση της εποπτείας αυτών μέσω του ελέγχου που ασκούν πλέον στην ΦΕΕ, οδήγησε σε επαγγελματική συρρίκνωση μεγάλη μερίδα των προπονητών ακόμα και με ιστορική πορεία στις ιπποδρομίες, ενώ υπέθαλψαν την επαγγελματική ανέλιξη συγκεκριμένων προπονητών (μελών της ΕΝΕΠΔΙ, τυχαίο;) που έως πριν τον νόμο Βασιλειάδη αντιμετώπιζαν δυσκολίες ακόμα και να τους δοθεί άδεια προπονητή από την ΦΕΕ. Δεν δίστασαν δε να χρησιμοποιήσουν ακόμα την διαδικασία του ελέγχου ντόπινγκ, προκειμένου να υποστηρίξουν αυτούς τους προπονητές ακόλουθούς τους, οι οποίοι και πρωταγωνίστησαν σε πολλαπλά κρούσματα ντόπινγκ όλο αυτό το τελευταίο διάστημα, όπως άλλωστε πρωταγωνιστούσαν και στο παρελθόν!! 

Προκειμένου να εμπεδωθεί η ανωτέρω παραβατικότητα στον χώρο του ιπποδρόμου, όπως αναφέραμε, τα μέλη της ένωσής μας (και άλλοι υγιείς επαγγελματίες και υγιείς ιδιοκτήτες/επενδυτές) βίωσαν και βιώνουν έντονο κλίμα απειλών, εκφοβισμού και απηνών διώξεων που οδήγησαν σε συρρίκνωση την επαγγελματική τους δραστηριότητα εν μέσω ενός περιβάλλοντος αθέμιτου ανταγωνισμού. 

Η ΕΠΔΙ ρώτα λοιπόν την ΕΙΔΙΕ, την κάποτε πανίσχυρη και με ιστορικά μέλη τεραστίου κύρους (αλλά πλέον αποδυναμωμένη και σχεδόν ανύπαρκτη), ρωτά τα μέλη της αμφίβολης νομιμότητας ΕΝΕΠΔΙ, αλλά και τον εκπρόσωπο της Ενωφιλ, τι κατάφεραν τελικά που πρωτοστάτησαν, επιδίωξαν και πέτυχαν (με την παρότρυνση και σύμφωνη γνώμη της Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ) να κλείσει η" Ιπποδρομίες Α.Ε" αναίτια και παράνομα την ιπποδρομιακή δραστηριότητα για πάνω από πέντε μήνες (Δεκ.'18 - Μάιος '19), προσφέροντας έτσι μεθοδευμένα μια πρόφαση για την θεσμική εκτροπή που έκανε ο προηγούμενος υφυπουργός αθλητισμού κ. Γ. Βασιλειάδης και για το νόμο που κατέθεσε ο προηγούμενος υπουργός οικονομίας κ. Ευκ. Τσακαλώτος, με τον οποίο έκανε δώρο 35+ εκατ. στον ΟΠΑΠ, χωρίς καμία εξασφάλιση για την επιβίωση και ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών; 

Επιπλέον τους ρωτάμε: γιατί δεν διαμαρτυρήθηκαν όταν η ιδιωτική εταιρία Ιπποδρομίες ΑΕ, θυγατρική του ΟΠΑΠ, μείωσε τα έπαθλα από 64 έως 80% (χωρίς μάλιστα να παρουσιάσει κάμψη του τζίρου της) εν μια νυκτί -εκτός και αν θεωρεί ότι η μείωση 70% των επάθλων δεν είναι τραγική για τη λειτουργία της δραστηριότητας και την επιβίωση των εμπλεκομένων;...

 Όλα αυτά υπό την ανοχή της εποπτεύουσας αρχής της Φ.Ε.Ε., η οποία τελεί υπό τον πλήρη έλεγχο του φορέα διοργάνωσης ιπποδρομιών - Ιπποδρομίες Α.Ε. (επιβεβαιώνοντάς πλήρως τους φόβους που εκφράσαμε - ακόμα και στην αρμόδια επιτροπή της βουλής), ενώ αυτή είναι η υπεύθυνη αρχή που θα έπρεπε να μεριμνεί για την ακεραιότητα της ιπποδρομιακής δραστηριότητας, την ευζωία των επαγγελματιών αλλά και των ίππων.

 Όλα τα προαναφερόμενα πληγώνουν την ακεραιότητα της διεξαγωγής των ιπποδρομιών και εν τέλει την αξιοπιστία του στοιχήματος, δημιουργώντας ένα αδιέξοδο στη βιωσιμότητα του προϊόντος, κάτι που θέτει σε άμεσο κίνδυνο την επαγγελματική μας επιβίωση, των επενδύσεων των ιδιοκτητών και τους δεκάδες κλάδους που δραστηριοποιούνται από τον ιππόδρομο (αγρότες, έμποροι, προμηθευτές, πράκτορες, κτηνίατροι, προπονητές, αναβάτες, ιπποκόμοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι, καταστήματα λιανικής κτλ...) καθώς επίσης είναι ενάντια στο δημόσιο συμφέρον (όσο το στοίχημα δεν αυξάνεται και αντιθέτως μειώνεται, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, τόσο μειώνεται παράλληλα και το κέρδος του ελληνικού δημοσίου). 

Οφείλουμε να σημειώσουμε ότι μόλις χθες ακούσαμε την θετική εξέλιξη ότι ο εκπρόσωπος της ΕΝΕΠΔΙ παραδέχτηκε την λανθασμένη συμπεριφορά και πράξεις των και επιβεβαίωσε δημόσια το δίκαιο των απόψεων και θέσεων της ΕΠΔΙ, ότι δηλαδή μεθοδευμένα και απροκάλυπτα πλέον η Ιπποδρομίες ΑΕ/ΟΠΑΠ ΑΕ δεν ενδιαφέρεται για την ιπποδρομιακή και ιπποπαραγωγική δραστηριότητά, αλλά αντιθέτως φαίνεται να προωθεί (όπως πολλές φορές έχουμε αναφέρει και καταγγείλει) την οριστική παύση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας. 

Για όλους εμάς, που δεκαετίες τώρα ζούμε από τον ιππόδρομο και ζούμε για τον ιππόδρομο, είναι σαφές ότι ιπποδρομίες και ιπποδρομιακό στοίχημα που διεξάγονται με αντικανονικούς και αντι-ιπποδρομιακούς όρους δεν έχουν κανένα λόγο να υπάρχουν (με αυτόν τον τρόπο) και καμία προοπτική να αναπτυχθούν. Για εμάς το ζητούμενο είναι να αναπτυχθούν οι ιπποδρομίες και όχι η θνησιγενής διεξαγωγή τους με αντικανονικούς όρους, που εξυπηρετεί ένα πολύ στενό κύκλο λίγων ανθρώπων που αποδέχονται την αναξιοπρεπή λειτουργία. Αν το ζητούμενο αυτό μπορεί να επιτευχθεί με νόμιμη τροποποίηση της σύμβασης παραχώρησης καλώς να γίνει. Αλλά όχι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Την ύστατη λοιπόν αυτή στιγμή η ΕΠΔΙ καλεί όλους τους υγιείς επαγγελματίες, ιδιοκτήτες,
ιπποπαραγωγούς, εργαζόμενους, φιλίππους κτλ, να συνεργαστούν και να στρατευθούν μαζί στην προσπάθεια να σωθεί η ιπποδρομιακή και ιπποπαραγωγική δραστηριότητα, ώστε από κοινού να προτείνουμε στην Πολιτεία τα κατάλληλα μέτρα τα οποία θα επιτρέψουν στην Ιπποδρομίες Α.Ε. την ικανοποίηση ΣΥΝΝΟΜΩΝ, εφόσον κριθούν ως τέτοια, αιτημάτων και αυτά συνδεδεμένα με την προϋπόθεση η εταιρία να εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη των ελληνικών ιπποδρομιών και για την εξασφάλιση της διοργάνωσής τους, πάντα φυσικά με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και στόχους στην νέα σύμβαση. 

Επίσης η Πολιτεία να εισάγει ένα θεσμικό πλαίσιο που θα εξασφαλίζει την ακεραιότητα της διοργάνωσής τους και τον υγιή ανταγωνισμό και που στην περίπτωση που ο Παραχωρησιούχος (Φορέας Ιπποδρομιών/ ΟΠΑΠ) δεν τηρήσει τα συμφωνημένα, όπως πράττει επί του παρόντος παραβιάζοντας την παρούσα σύμβαση χωρίς να υφίσταται οποιαδήποτε συνέπεια, να υπάρξουν σοβαρές ρήτρες και συνέπειες τόσο υπέρ των επαγγελματιών και των ιδιοκτητών όσο και υπέρ του δημοσίου. 

Στην περίπτωση πάλι που ο επενδυτής συνεχίζει να θέλει μόνο τα οφέλη του μονοπωλίου του στοιχήματος, χωρίς να θέλει να δεσμευτεί και να επενδύσει στην ιπποδρομιακή δραστηριότητα, μαζί να απαιτήσουμε από την πολιτεία να συνεργαστούμε για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τις χιλιάδες οικογένειες που δραστηριοποιούνται από τον Ελληνικό Ιππόδρομο και την ιπποπαραγωγή. 

Σημειώνουμε, τελειώνοντας, την άποψή μας ότι σε αντίθεση με την Ιπποδρομίες ΑΕ/ ΟΠΑΠ ΑΕ όλοι εμείς έχουμε όραμα και τεχνογνωσία και κυρίως γνωρίζουμε την προοπτική του χώρου. Προοπτική που θα μπορούσε να επιφέρει τεράστια έσοδα στον διοργανωτή, σε όλους τους εμπλεκόμενους αλλά και στο Δημόσιο -μην ξεχνάμε ότι η γεωγραφική θέση της Αττικής και ο καιρός της χώρας δημιουργούν συνθήκες που θα μπορούσαν να καταστήσουν το άθλημα ένα πόλο έλξης διεθνών επενδυτών και αγώνων. 

Αναμένουμε με αγωνία και ευχόμαστε την ανταπόκριση όλων, 

Με τιμή, Η Ένωση Προπονητών Δρομ. Ίππων ΕΠΔΙ) - σωματείο αναγνωρισμένο δια της υπ' αριθμ 3919/73 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών.

Για το Δ.Σ.: 

Ιωάννης Μυκονιάτης Πρόεδρος - τηλ. επικοινωνίας: 6940208290 

Αγγελική Αμίτση Γεν. Γραμματέας - τηλ. επικοινωνίας: 6993949787 και email: angieamitsis@yahoo.com

.

Blog Archive